28 | 03 | 2024

TEAM BUILDING STARTED ON FRIDAY`13. Незважаючи на містичність числа 13, лідери вважають його вдалим

В період з 13 по 15 вересня лідери учнівського самоврядування району: депутати Дитячого парламенту ІІІ скликання та представники Дарницької районної ради старшокласників «СТРІЛА» взяли участь у навчальному практикумі «Лідерство – простір формування громадянської культури учнів».

Захід пройшов у мальовничому місці - на базі позаміського дитячого табору оздоровлення та відпочинку «Зміна», що знаходиться у лісі на Київщині.

Організувало проведення цього, справжнього лідерського фестивалю, Дарницьке районне управління освіти.

Проведенню навчального практикуму передувала велика підготовча робота: складання цікавого, насиченого подіями плану, сценаріїв заходів, що входили до програми, договірна діяльність з фахівцями різних організацій, закладів освіти, які люб’язно погодилися провести цікаві та пізнавальні ігри, квести, тренінги тощо.

Варто зазначити, що завдяки постійній підтримці начальником РУО Євгенією Списовською цікавих ініціатив, що генеруються дітьми - лідерами учнівського самоврядування, такі виїзні навчальні практикуми та семінари стали вже традиційними і організовуються не перший рік.

Цього разу все відбувалося за опрацьованим алгоритмом.

Відповідним наказом начальника РУО було сформовано організаційно-педагогічну групу з проведення навчального практикуму з числа педагогічних працівників Центру позашкільної освіти Дарницького району на чолі з начальником відділу з питань позашкільної освіти РУО Анжелою Рєкою.

За програмою, такого собі, «лідерського движу», яким виявився навчальний практикум, було проведено міні-фестиваль «Академія гри».

Модератором цього дійства виступив бізнес тренер, коуч, психолог, співзасновник і головний виконавчий директор порталу професіоналів розвитку особистості WEBSMART.CENTER, власник академії гри Makers Game Group Костянтин Галюк.

Він приїхав до дітей у супроводі 13 ведучих ігор – ігротехніків і привіз із собою багато захоплюючих спеціальних трансформаційних, психологічних та бізнес ігор. Він сам та його команда ознайомили учасників заходу з правилами ігор та деякими ігровими технологіями. Дітям дуже сподобалося і вони виступили з ініціативою долучити до цієї «магії» ігор своїх батьків в рамках продовження проекту «Батьки +», започаткованого у ЦПО.

Тренінг «Особистісні кордони: як захистити «свою територію» з лідерами провів психолог, педагог, президент Асоціації «ВАРТО», голова оргкомітету Міжнародного фестивалю «ПЕРСПЕКТИВА», автор проекту «Освітня мнемотехніка» Геннадій Чепурний.

Кандидат педагогічних наук, доцент Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова Тетяна Чернова зі своєю командою організувала та провела цікавий інтелектуальний та активний квест «Від ідей до дій».

Лідери взяли участь у патріотичній акції в рамках проекту «Ми хочемо миру!», нетворкінгу «Групова динаміка «Три принципи лідера», яку для них провів президент гімназії №323, член ДРРС «СТРІЛА» Володимир Кулініч.

На побудування команди однодумців і виховання командного духу був спрямований тренінг «Як зробити з персоналу команду? Техніки, що підвищують відповідальність та залученість співробітників», який провела тренер проекту «Освітній хаб міста Києва» Олеся Вієцька.

Крім цього, депутати ДПДР та лідери ДРРС «СТРІЛА» підготували театралізовані та веселі презентації «Лідер +: мрій, твори, дій», у вільний час грали у міні футбол, волейбол, ручний м’яч, спілкувалися один з одним та з координаторами комітетів, дискутували, релаксували на фоні чистого, лісного повітря, танцювали та веселилися під час вечірніх розважально-відпочинкових програм, дискотек «ЗмінаPARTY».

Всі учасники навчального практикуму були забезпечені комфортними умовами навчання та активного відпочинку.

Дітям дуже сподобалося смачне та повноцінне харчування в їдальні табору, за що, велика вдячність від них і адміністрації табору, і працівникам їдальні.

Наприкінці навчального практикуму, під час фінішного кейсу «Учнівське самоврядування району: здобутки та перспективи», лідери, разом із дорослими педагогами, підбили підсумки свого виїзду та визначили найближчі завдання та напрями своєї діяльності.

Головний підсумок – все було просто чудово і не хотілося їхати назад, до дому! Про це стверджують і прощальні промови лідерів і їхні численні відгуки та позитивні коментарі на сторінках соцмереж.

Проте, ми не кажемо табору «Зміна» «Прощай!», ми йому кажемо «До побачення, до нових та плідних зустрічей!»

 Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - https://druo.inet.ua/images/2019/parlament/08

Інф. Прес-комітету ДПДР

ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ

Останні документи

Розпорядження Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації від 20.12.2023 № 856 "Про закріплення за закладами дошкільної освіти Дарницького району міста Києва території обслуговування"

Розпорядження Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації від 20.12.2023 № 856 "Про закріплення за закладами дошкільної освіти Дарницького району міста Києва території обслуговування"

Розпорядження Дарницької РДА від 04.10.2022 № 431 "Про визначення розміру плати для батьків за харчування дітей у комунальних закладах дошкільної освіти Дарницького району м.Києва"

Розпорядження Дарницької РДА від 04.10.2022 # 431 "Про визначення розміру плати для батьків за харчування дітей у комунальних закладах дошкільної освіти Дарницького району м.Києва". 

Наказ № 33 від 31.01.2022 Про режим роботи управління освіти Дарницької районної в місті Киеві державної адміністрації на період дії карантину

Наказ № 33 від 31.01.2022 Про режим роботи управління освіти Дарницької районної в місті Киеві державної адміністрації на період дії карантину

Наказ № 247 від 14.05.2021 "Про визначення відповідальної особи в управлінні освіти Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації за завантаження наборів даних"

Наказ № 247 від 14.05.2021 "Про визначення відповідальної особи в управлінні освіти Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації за завантаження наборів даних"

Розпорядження Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації від 23.02.2021 № 86 Про визначення розміру плати для батьків за харчування дітей у комунальних закладах дошкільної освіти та школі-дитячому садку І ступеня Пролісок Дарницького район

Розпорядження Дарницької районної  в місті Києві державної адміністрації від 23.02.2021 № 86 "Про визначення розміру плати для батьків за харчування дітей у комунальних закладах дошкільної освіти та школі-дитячому садку І ступеня "Пролісок" Дарницького району м.Києва"

Розпорядження вд 18.02.2021 № 75 Про закріплення за закладами загальної середньої освіти Дарницького району міста Києва територій обслуговування

Розпорядження вд 18.02.2021 № 75 Про закріплення за закладами загальної середньої освіти Дарницького району міста Києва територій обслуговування