- Деталі
-
Опубліковано: Середа, 27 вересня 2023 17:47
Ми набираємось сил з їжі, яку споживаємо, а тому вкрай важливо, щоб харчування містило корисні мікроелементи та поживні речовини. І саме дітям необхідна енергія, щоб жити повноцінним життям - вчитися, гратися, спілкуватися з однолітками.
Молочні продукти є джерелом користі для нашого організму, адже необхідні для зміцнення кісток і зубів, білків, що потрібні для будівництва клітин і м'язової тканини, а також вітамінів, які підтримують імунну систему.
Щоб привернути увагу громадськості до важливості вживання молока та молочних продуктів для зміцнення здоров'я молодого покоління, формування у дітей шкільного віку усвідомленого ставлення до здорового харчування і сприяння регулярному забезпеченню школярів молоком як додатковим харчуванням, щороку відзначається Всесвітній день шкільного молока. Цьогоріч, з нагоди свята, з 1 до 27 вересня проходить конкурс #День_шкільного_молока_2023 для закладів освіти України.
Заходи проводяться компаніями «Люстдорф», «Молочний альянс», «Клуб сиру», «Молокія», агропромхолдингом «Астарта-Київ» у співпраці з Українським інститутом розвитку освіти та за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).
Гімназія 315 з поглибленим вивченням іноземних мов Дарницького району міста Києва також приєдналася до когорти учасників цієї непересічної події. Учителі та адміністрація гімназії спланували та провели низку цікавих та пізнавальних заходів, до участі у яких були запрошені і батьки, і учні, і вчителі гімназії. Гімназисти із захопленням досліджували якість молочних продуктів у лабораторії гімназії під керівництвом доцента ДТЕУ Сидоренко О., створювали дизайн-проєкти упаковок для молочних продуктів, дізнавалися, як молоко потрапляє на наш стіл, брали участь у конкурсі віршів про користь молока і молочних продуктів, стали учасниками зустрічі з лікарем-стоматологом. Найменші школярики дізнавалися, як серед різноманіття пропонованих молочних продуктів обрати якісний та корисний, малювали, вирізали, ліпили із пластиліну та складали з LEGO нові види пакування для молокопродуктів. Батьки також не залишились осторонь – створена ними фотозона стала родзинкою свята і подарувала масу позитивних емоцій кожному учаснику свята. Учителі теж поглибили свої знання – прослухали лекцію про роль молочних продуктів у дієтичному харчуванні дорослих та дітей, яку провів наш колега.
Свято молока у гімназії 315 вже добігає кінця, але не завершуються розмови про користь вживання молочних продуктів, залишається актуальною проблема здорового харчування дітей шкільного віку та суспільний запит на якісне та безпечне молоко та молочні продукти.