25 | 04 | 2024

ІНТЕГРАТИВНИЙ ПРАКТИКУМ-2. «БАТЬКИ + : СІМЕЙНА ГАРМОНІЯ»

2 березня у Центрі позашкільної освіти Дарницького району відбувся черговий інтегративний практикум «Батьки +: сімейна гармонія». Захід організований для дітей – депутатів Дитячого парламенту, лідерів учнівського самоврядування «СТРІЛА» та їхніх батьків.

Після офіційного відкриття засідання ДПДР та виконання Державного Гімну України, з привітанням учасників інтегративного практикуму виступила директорка ЦПО Вікторія Бекещенко. Вона довела програму заходу, представила запрошених гостей та спікерів.

Досить не просту та актуальну тему, мали розглядати у форматі вільного спілкування із фахівцями, обговорити під час дискусій, отримати певні знання, методики, іншу корисну інформацію за допомоги тренінгів та майстер-класів.

Перед їх проведенням, аудиторія потребувала своєрідного налаштування на проблематику сімейної гармонії. З цим завданням чудово справилася зразкова театральна студія «Логос» під орудою художнього керівника та режисера Ольги Джунь.

Юні актори показали виставу «Діти кам’яних джунглів» - сучасна інтерпретація казки Редьярда Кіплінга «Мауглі», в якій герої та усе дійство перенесено на задвірки сучасного міста.

Діти грали свої ролі дуже емоційно, проникливо та переконливо. Драматичний сюжет, чіткі та зрозумілі діалоги і монологи, талановита гра акторів та вдала постановка п’єси, викликали у глядачів різні емоції співпереживання, співчуття, хвилювання. А головне, змушували задуматися над істинними сімейними цінностями, взаєморозумінням між дорослими і дітьми, над тим, що батькам треба більше часу і уваги приділяти своїм дітям.

Під час перерви на каву-чай, депутати ДПДР та лідери ДРРС «СТРІЛА» відзвітували про хід патріотичного флешмобу «МИ ХОЧЕМО МИРУ!». Вони принесли зі своїх шкіл прапори із зображенням миру в Україні та з побажаннями від учнів, що долучилися до цієї акції, в подальшому ці прапори «поїдуть» до дітей у «сіру зону» на Сході України.

Після коротких презентацій тренерів та анонсів тем, що пропонувалися для розгляду, батьки розійшлися по аудиторіях.

Засновниця та керівник школи графології Марина Фоменко провела спільний тренінг «Графологія. Читаємо дитину за почерком».

Засновниця дитячого клубу Jasminka, психолог, арт-терапевт Жанна Шинкарева провела тренінг «Емоційний інтелект дитини».

У цей час з іншою групою депутатів ДПДР та лідерів «СТРІЛИ» також проводився тренінг «Свобода та її ціна в стосунках» від засновниці школи психології Ксенії Грицай.

Основна ідея тренінгів полягала у навчанні батьків і дітей знаходити «точки дотику» у стосунках між собою, ефективно долати життєві труднощі, разом вишукувати шляхи до взаєморозуміння, бути психологічно стійкими до викликів часу, відрізняти справжні почуття від фальшивих тощо. Тобто, весь цей час присвятили питанню, як досягти сімейної гармонії.

Зрозуміло, що ця тема потребує подальшого обговорення, дискусії, роздумів, тому педагогічний склад ЦПО планує регулярно звертатися до зазначеної проблематики і організовувати різні формати спільної роботи із батьками та дітьми.

Окрім локацій для проведення тренінгів у ЦПО були організовані й інші – для проведення майстер-класів з виготовлення родинних оберегів, яскраву колекцію яких представила методист ЦПО Олеся Ященко та керівник гуртка «М’яка іграшка» Світлана Мазур.

Керівники гуртків Карина Чорна та Тетяна Севрюкова опікувалися локацією «Еко для всієї родини». За підтримки виробника сухих будівельних сумішей Polimin та його представника – керівника відділу освітнього маркетингу Наталії Проценко, всі бажаючи мали змогу долучитися до арт-терапії.

З використанням ґрунтовки, шпаклівки та інших будівельних сумішей, акрилових фарб, пензлями та мастихінами дітьми та їхніми батьками створювалися об’ємні картини.

Для всіх бажаючих учасників заходу психолог ЦПО Геннадій Чепурний провів тренінг: «Маленькі секрети великих відносин», що відповідав загальній темі програми практикуму.

Ще довго по завершенню заходу не вщухали веселі голоси дітей, ще довго працювали над своїми творами вільні художники, не поспішали додому окремі батьки, які спілкувалися з фахівцями, обмінювалися контактами, дякували за повчально-цікавий проведений час.

Докладніше на сторінці у Фейсбуці.

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - https://druo.inet.ua/images/2019/parlament/03

ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ

Останні документи

Розпорядження Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації від 20.12.2023 № 856 "Про закріплення за закладами дошкільної освіти Дарницького району міста Києва території обслуговування"

Розпорядження Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації від 20.12.2023 № 856 "Про закріплення за закладами дошкільної освіти Дарницького району міста Києва території обслуговування"

Розпорядження Дарницької РДА від 04.10.2022 № 431 "Про визначення розміру плати для батьків за харчування дітей у комунальних закладах дошкільної освіти Дарницького району м.Києва"

Розпорядження Дарницької РДА від 04.10.2022 # 431 "Про визначення розміру плати для батьків за харчування дітей у комунальних закладах дошкільної освіти Дарницького району м.Києва". 

Наказ № 33 від 31.01.2022 Про режим роботи управління освіти Дарницької районної в місті Киеві державної адміністрації на період дії карантину

Наказ № 33 від 31.01.2022 Про режим роботи управління освіти Дарницької районної в місті Киеві державної адміністрації на період дії карантину

Наказ № 247 від 14.05.2021 "Про визначення відповідальної особи в управлінні освіти Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації за завантаження наборів даних"

Наказ № 247 від 14.05.2021 "Про визначення відповідальної особи в управлінні освіти Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації за завантаження наборів даних"

Розпорядження Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації від 23.02.2021 № 86 Про визначення розміру плати для батьків за харчування дітей у комунальних закладах дошкільної освіти та школі-дитячому садку І ступеня Пролісок Дарницького район

Розпорядження Дарницької районної  в місті Києві державної адміністрації від 23.02.2021 № 86 "Про визначення розміру плати для батьків за харчування дітей у комунальних закладах дошкільної освіти та школі-дитячому садку І ступеня "Пролісок" Дарницького району м.Києва"

Розпорядження вд 18.02.2021 № 75 Про закріплення за закладами загальної середньої освіти Дарницького району міста Києва територій обслуговування

Розпорядження вд 18.02.2021 № 75 Про закріплення за закладами загальної середньої освіти Дарницького району міста Києва територій обслуговування