18 | 04 | 2024

ФОРУМ М18. МИ ТЕЖ МОЖЕМО БІЛЬШЕ, так вважає більшість депутатів ДПДР та лідерів ДРРС «СТРІЛА»

Днями у Києві відбувся ІІІ Київський дитячо-юнацький форум М18 «Менші 18 – Ми можемо більше!»

Понад 50 дітей – депутатів Дитячого парламенту, їхніх заступників, лідерів учнівського самоврядування «СТРІЛА», у супроводі керівництва Центру позашкільної освіти та координаторів парламентських комітетів, представили Дарницький район на цьому заході, що проходив в Київському палаці дітей та юнацтва.

Захід ряснів заходами. Це – численні дискусії, круглі столи, вікторини, анімації, квести, презентації експозицій громадських організацій, навчальних закладів, майстер-класи, ігри тощо.

Участь у заході взяв перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Вже три роки поспіль осінні канікули розпочинаються величезним заходом для найактивніших дітей і підлітків, яким ще не виповнилося 18 років. Приємно зазначити, що саме ви викликаєте нас, дорослих, на дискусію щодо покращення життя у столиці. Ви не тільки ставите запитання, а й пропонуєте рішення», – зазначив Микола Поворозник.

Він наголосив на тому, що Київ завжди був і буде дружній до дітей та молоді.

«Це пріоритетне завдання міської влади, так як ми, дорослі, чітко розуміємо, що діти – це наше майбутнє, майбутнє нашої країни. Сьогодні ми вас ведемо за руку у майбутнє, а вже завтра ви будете тримати нас за руку, створюючи наше теперішнє», – зауважив Микола Поворозник.

Він також привітав присутніх із початком Київського дитячо-юнацького форуму.

Нагадаємо, Форум М18 створений для найактивніших дітей і підлітків, яким ще не виповнилося 18 років. Вони викликають на дискусію депутатів Київради і лідерів громадської думки, аргументують свою позицію щодо покращення життя у столиці і презентують проектні ідеї.

Форум покликаний навчити дітей і учнівську молодь краще розумітися у політиці, стати соціально активнішими та набути кращих комунікативних навичок.

Після урочистого відкриття Форуму за участі представників влади, депутатів Київради відбулася відкрита сесія Київського дитячо-юнацького парламенту, в якій активну участь взяв депутатський корпус Київради.

Лідери учнівського самоврядування закладів освіти Києва, представлені на відкритій сесії Київського дитячо-юнацького парламенту, і які складають основу Київської міської ради старшокласників представили себе і оголосили свої ініціативи, перспективні плани та деякі проекти.

Наш район представляла голова ДРРС «СТРІЛА» Дар’я Малюга, учениця 10 класу 261 гімназії.

Депутат Київської міської ради, голова постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки та інноваційної політики Наталя Шульга, коротко розповіла про перспективи Дитячої дорадчої ради (ДДР) при Київській міській Раді та участі в її роботі лідерів учнівського самоврядування столичних районів.

Вона зазначила, що це буде реально діюча платформа взаємодій дітей та дорослих, лідерів учнівського самоврядування Києва та депутатів міської ради. Адже члени ДДР матимуть право взяти участь у спільній з депутатами підготовці різних проектів, в їх обговоренні, вносити свої пропозиції, особливо, якщо ці проекти стосуватимуться освітніх, екологічних, правових, соціальних, культурних та інших проблемних питань дітей, учнівської молоді столиці тощо. 

Нагадаємо, що 18 жовтня на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення про створення Дитячої дорадчої ради.

ДДР братиме участь в обговоренні і прийнятті рішень, які стосуються дітей. Ця Рада також зможе надавати пропозиції щодо покращення якості та ефективності діяльності органів влади, які здійснюють захист прав та інтересів дітей. Окрім того, Рада може ініціювати власні програми та проекти рішень, організовувати семінари, круглі столи тощо.

Кількісний склад ДДР становитиме 20 осіб. До неї входитимуть діти віком 14-18 років, які представляють учнівське самоврядування шкіл, професійно-технічних навчальних закладів. Також учасниками можуть бути підлітки з багатодітних та неповних сімей, малозабезпечених сімей, представники дитячих громадських організацій.

Лідери учнівського самоврядування обговорили разом із депутатами Київради діяльність цієї майбутньої дитячої демократичної інституції. Свідками цього обговорення були всі присутні в конференц-залі.

Депутати Київради розповіли коротко про себе, про свій шлях у політику, відповіли на запитання лідерів.

Наприклад, Ігор Мірошніченко, депутат Київської Міської ради, який, до речі, є мешканцем Дарницького району, на запитання, чи був він свого часу лідером учнівського самоврядування відповів, що, на превеликий жаль, не був, адже на той час не було такої унікальної можливості, яку сьогодні мають наші діти.

Загалом на III Київському дитячо-юнацькому Форумі М18 було безліч локацій з різноманітними активностями для учнівської молоді Києва, на яких пройшло багато цікавих дискусій та обговорень з лідерами думок та депутатами!

Зірковим гостем Форуму М18, став лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук. Він привітав всіх учасників Форуму, розповів про своє бачення майбутнього країни, дав позитивну оцінку участі дітей в учнівському самоврядуванні, відповів на численні запитання присутніх у залі, а основою його виступу для лідерів стала теза про їхню стійку громадянську позицію та відповідальність кожного за свої слова та справи.

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - https://druo.inet.ua/images/2018/parlament/14

Інф. ПРЕС-КОМІТЕТ ДПДР 

ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ

Останні документи

Розпорядження Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації від 20.12.2023 № 856 "Про закріплення за закладами дошкільної освіти Дарницького району міста Києва території обслуговування"

Розпорядження Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації від 20.12.2023 № 856 "Про закріплення за закладами дошкільної освіти Дарницького району міста Києва території обслуговування"

Розпорядження Дарницької РДА від 04.10.2022 № 431 "Про визначення розміру плати для батьків за харчування дітей у комунальних закладах дошкільної освіти Дарницького району м.Києва"

Розпорядження Дарницької РДА від 04.10.2022 # 431 "Про визначення розміру плати для батьків за харчування дітей у комунальних закладах дошкільної освіти Дарницького району м.Києва". 

Наказ № 33 від 31.01.2022 Про режим роботи управління освіти Дарницької районної в місті Киеві державної адміністрації на період дії карантину

Наказ № 33 від 31.01.2022 Про режим роботи управління освіти Дарницької районної в місті Киеві державної адміністрації на період дії карантину

Наказ № 247 від 14.05.2021 "Про визначення відповідальної особи в управлінні освіти Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації за завантаження наборів даних"

Наказ № 247 від 14.05.2021 "Про визначення відповідальної особи в управлінні освіти Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації за завантаження наборів даних"

Розпорядження Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації від 23.02.2021 № 86 Про визначення розміру плати для батьків за харчування дітей у комунальних закладах дошкільної освіти та школі-дитячому садку І ступеня Пролісок Дарницького район

Розпорядження Дарницької районної  в місті Києві державної адміністрації від 23.02.2021 № 86 "Про визначення розміру плати для батьків за харчування дітей у комунальних закладах дошкільної освіти та школі-дитячому садку І ступеня "Пролісок" Дарницького району м.Києва"

Розпорядження вд 18.02.2021 № 75 Про закріплення за закладами загальної середньої освіти Дарницького району міста Києва територій обслуговування

Розпорядження вд 18.02.2021 № 75 Про закріплення за закладами загальної середньої освіти Дарницького району міста Києва територій обслуговування