28 | 03 | 2024

ІНТЕГРАТИВНИЙ ПРАКТИКУМ. БАТЬКИ ТА ДІТИ: У ПОШУКУ ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ

2 грудня в Центрі позашкільної освіти Дарницького району відбувся незвичний захід – інтегративний практикум «Батьки +».

Програма заходу передбачала різні тренінги, коучинги, вільне спілкування батьків і запрошених фахівців, педагогів, участі дітей – депутатів Дитячого парламенту та лідерів ДHHC «СТРІЛА» у дискусіях на різні теми та майстер-класах.

Під час практикуму всі його учасники мали змогу взяти участь у арт-терапії і спробувати мовою малюнка відобразити своє бачення теми «Мій сад – моя родина», проявити кулінарні та художні здібності, прикрашаючи кремом печиво – iмбирнi моторжаники.

Батьки мали змогу попити кави, чаю та познайомитися із педагогами ЦПО, поспілкуватися з ними та один з одним.

Аудиторія переглянула відеоролик презентацій парламентських комітетів, який налаштував всіх своїм гумором на позитивне сприйняття програми практикуму і бажання взяти в ньому активну участь.

Тренінги та майстер-класи були організовані і проводилися окремо для декілька груп батьків, а також для лідерів ДРРС «СТРІЛА» та депутатів ДПДР.

Педагог, психолог, керівник центру освітніх технологій «Школа ейдотехніки» Геннадій Чепурний провів для батьків курси з практичних основ контролю за своїм емоційним інтелектом та управління конфліктними ситуаціями «Конфліктологія: технології управління EQ», а також «Мобінг та булінг: профілактика підліткової агресії».

Денис Фомін – спеціаліст з підготовки фахівців з комунікацій в злочинному середовищі розглянув разом з батьками питання і проблематику «Синього кита», («Червоної сови», «Момо» тощо) - координованих підліткових «ігор», що поширюються в деяких соціальних мережах та месенджерах, кінцевим підсумком яких є доведення гравця до самогубства. Тренінг-консультування був побудований на відповідних дослідженнях фахівців МВС України і Київського інституту судових експертиз.

Тетяна Чернова, заступник декана з наукової та виховної роботи Інженерно-педагогічного факультету, доцент кафедри теорії і методики технологічної освіти, креслення та комп'ютерної графіки НПУ імені М.П. Драгоманова, разом із Світланою Шереметьєвою, директором НМЦ професійної кар’єри Інженерно-педагогічного факультету НПУ імені М.П. Драгоманова, старшим викладачем кафедри теорії і методики технологічної освіти, креслення та комп'ютерної графіки, провели майстер клас – консультацію для батьків на тему: «Перехід зі школи до університету: що треба знати батькам».

А Валентина Мельник – коуч Міжнародної школи коучингу та менторингу «Master Coach Ukraine» і засновник підліткової лідерської школи «I am», провела майстер-клас на тему: «Розкриття та розвиток лідерства у підлітків».

В цей же час Руслан Анчаков, психолог ЦПО провів з лідерами учнівського самоврядування «СТРІЛА» і депутатами Дитячого парламенту тренінг: «Хто Я, ким був і хочу стати», а координатор парламентського комітету з питань екології Вероніка Качуровська – «Кохання. Фільми VS. Реальність».

Всі учасники інтегративного практикуму були задоволені, нікого він не залишив байдужим. І діти і дорослі спілкувалися, обмінювалися між собою думками з проблем, що виносилися в програму заходу. Вільний простір, створений в Центрі та враження від подій цього дня і батьки, і діти, і запрошені фахівці оцінили позитивно.

Олександр Щербак: «Ми отримали корисні знання, нові техніки, що знадобляться нам у доброзичливому спілкуванні з дітьми. Ця справа, що ви її робите, це дуже корисна справа. Такі практикуми мають бути систематичними».

Тетяна: «Думаю, що всі ми отримали лише позитивні емоції один від одного, та нову, корисну інформацію щодо особливостей підліткового віку, які потрібно враховувати, з батьками та коучерами обмінялися досвідом щодо не авторитарного виховання дітей. Було не нудно, а цікаво і навіть весело, особливо на тренінгу Геннадія Чепурного.

Олена: «Все дуже сподобалося, потрібно і в подальшому проводити такі курси для батьків, це допоможе нам більше розуміти один одного, налагоджувати більш довірливі взаємини, долати разом конфліктні ситуації, розв’язувати життєві проблеми тощо».

Сергій: «Насправді мені теж сподобався сьогоднішній інтегративний практикум у вашому Центрі, я приємно вражений рівнем підготовки та проведення цього заходу. Сподіваюсь на участь в таких тренінгах і у подальшому».

Беязет і Вікторія Їлдирим: «Це дуже корисні для нас, батьків тренінги, а також можливість познайомитись з іншими батьками, зі співробітниками ЦПО, поспілкуватися з ними, обмінятися думками та досвідом, набути якихось нових педагогічних, психологічних знань та прикактичних навичок, вмінь. Ми сподіваємось на продовження такої практики з роз’яснювальної, консультативної роботи і з батьками, і з нашими дітьми. Така робота об’єднує наші спільні намагання у вихованні сучасних дітей бути більш пристосованими до викликів часу, до реального життя, допомагає їм соціалізуватися у суспільстві, виявити в себе і розвинути лідерські якості, що знадобляться їм у подальшому навчанні, роботі, бізнесі, а ми – батьки маємо їм в цьому усіляко сприяти».

Від гостей Центру, тренерів та коучерів теж пролунали позитивні відгуки. Всі запрошені фахівці погодилися у подальшому співпрацювати з Центром позашкільної освіти Дарницького району, з депутатами Дитячого парламенту, лідерами учнівського самоврядування «СТРІЛА» та їхніми батьками.

Наприклад, Тетяна Чернова помітила у всіх учасників інтегративного практикуму справжню командну злагодженість і неприховану зацікавленість заходом. «Вдячна вам за можливість відчути той справжній лідерський дух та ритм, про який іноді говорять, що його у нашої молоді нема. Це не правда! Завдяки професійні команді Центру позашкільної освіти, ідеям та їх добрим справам розумієш, що варто працювати з молоддю на рівних та з безумовною довірою. Цей драйв, ця енергія, яка є в вас, народжує нові ідеї та синергію!», - зауважила Тетяна Юріївна.

«Ми вражені щирістю, талановитістю та працездатністю лідерів учнівського самоврядування та їхніх батьків, педагогічного колективу Центру позашкільної освіти Дарницького району та його директора та віримо, що у нашої дружби буде продовження!», - додала Тетяна Чернова.

Ми теж в це віримо і теж сподіваємось на конструктивне партнерство та спільну, нелегку але дуже важливу роботу з виховання дітей. Вони не покоління «Z», вони нове покоління «У» – України, вони її майбутнє і надія.

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - https://druo.inet.ua/images/2018/parlament/16

Інф. ПРЕС-Комітету ДПДР

ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ

Останні документи

Розпорядження Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації від 20.12.2023 № 856 "Про закріплення за закладами дошкільної освіти Дарницького району міста Києва території обслуговування"

Розпорядження Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації від 20.12.2023 № 856 "Про закріплення за закладами дошкільної освіти Дарницького району міста Києва території обслуговування"

Розпорядження Дарницької РДА від 04.10.2022 № 431 "Про визначення розміру плати для батьків за харчування дітей у комунальних закладах дошкільної освіти Дарницького району м.Києва"

Розпорядження Дарницької РДА від 04.10.2022 # 431 "Про визначення розміру плати для батьків за харчування дітей у комунальних закладах дошкільної освіти Дарницького району м.Києва". 

Наказ № 33 від 31.01.2022 Про режим роботи управління освіти Дарницької районної в місті Киеві державної адміністрації на період дії карантину

Наказ № 33 від 31.01.2022 Про режим роботи управління освіти Дарницької районної в місті Киеві державної адміністрації на період дії карантину

Наказ № 247 від 14.05.2021 "Про визначення відповідальної особи в управлінні освіти Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації за завантаження наборів даних"

Наказ № 247 від 14.05.2021 "Про визначення відповідальної особи в управлінні освіти Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації за завантаження наборів даних"

Розпорядження Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації від 23.02.2021 № 86 Про визначення розміру плати для батьків за харчування дітей у комунальних закладах дошкільної освіти та школі-дитячому садку І ступеня Пролісок Дарницького район

Розпорядження Дарницької районної  в місті Києві державної адміністрації від 23.02.2021 № 86 "Про визначення розміру плати для батьків за харчування дітей у комунальних закладах дошкільної освіти та школі-дитячому садку І ступеня "Пролісок" Дарницького району м.Києва"

Розпорядження вд 18.02.2021 № 75 Про закріплення за закладами загальної середньої освіти Дарницького району міста Києва територій обслуговування

Розпорядження вд 18.02.2021 № 75 Про закріплення за закладами загальної середньої освіти Дарницького району міста Києва територій обслуговування