23 | 04 | 2024

ПАРЛАМЕНТСЬКІ ПРОЕКТИ ПОТРЕБУЮТЬ ВДОСКОНАЛЕНЬ. Депутати ДПДР почали обговорення проектів від комітетів

2 грудня, робоче засідання Дитячого парламенту відбулося у спеціальній школі № 12 Дарницького району.

Депутатів, координаторів комітетів, а також запрошених консультантів гостинно зустріли заступники директора з виховної роботи Наталія Демчук і Наталія Накоркешко. Вони розповіли про школу та особливості навчальної програми, виховання, корекційну роботу та дозвілля вихованців. Особливою гордістю педагогів школи є успіхи вихованців з особливими потребами у засвоєнні навчальної програми, їх досягнення в різних конкурсах та фестивалях.

У школі облаштовані медичний та стоматологічний кабінети, концертна та спортивна зали, майстерні: швейна, столярна, слюсарна, взуттєва, класи та кабінети для творчого розвитку та відпочинку.

У свою чергу діти подякували Наталії Назарівні і Наталії Володимирівні за увагу, яку вони приділили депутатам ДПДР, гостинність та подарували їм робочий щоденник депутата ДПДР і дитячий конструктор для учнів школи.

Усі зійшлися на тому, що і в подальшому потрібно співпрацювати з цим навчальним закладом, проводити спільні заходи, налагодити партнерські стосунки.

Продовженню роботи, зокрема презентації та обговоренню проектів від комітетів Парламенту, передувало обрання секретаря ДПДР, голів комітетів та їх заступників, а також зустріч-знайомство з групою молодих консультантів. Кандидат політичних наук, доцент Національної академії державного управління при Президентові України Андрій Круглашов, кандидат педагогічних наук, викладач Київського університету ім. Бориса Грінченка, консультант програми Британської ради, експерт Тренінгового центру YES Людмила Петрухан-Щербакова, член Спілки ініціативної молоді «СІМ» Тарас Ткачук та офіцер відділу медичного постачання Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України Ігор Щербаков привітали депутатів Дитячого парламенту, переглянули їхні проекти, порадили, що доречно було б змінити, які питання виділити, а які потребують доопрацювання.

Один із представлених цього дня проектів, запропонованих Прес-комітетом ДПДР, охоплює учнівську молодь району, їхніх батьків, адміністрації міської та районної влади, закладів освіти, вчителів, зацікавлених осіб та представників профільних міністерств, відомств, закладів науки і освіти, громадських організацій, бізнесу.

Проект «Організація інформаційного середовища (комунікацій) Дитячого парламенту» має на меті створити інформаційно-організаційну партнерську мережу ДПДР, а також основний документ, що регламентуватиме інформаційну політику Парламенту – Концепцію інформаційної політики.  

В цілому, вдалося заслухати презентації лише трьох проектів. По-перше, всі представлені проекти порушили регламент роботи, бо були масштабними і цікавими, отже, спікерам довелося відповідати на численні запитання. По-друге, решта проектів була недопрацьована, або, у зв’язку з новими рекомендаціями запрошених консультантів, потребувала вдосконалень. Тому депутати підтримали пропозицію щодо доопрацювання проектів і перенесення їхнього заслуховування на інше робоче засідання ДПДР.

Також з консультантами поспілкувалися координатори комітетів Парламенту, домовилися про подальші партнерські стосунки.

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - https://druo.inet.ua/images/2017/08/parlament

Інф. Прес-комітету Дитячого парламенту Дарницького району

ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ

Останні документи

Розпорядження Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації від 20.12.2023 № 856 "Про закріплення за закладами дошкільної освіти Дарницького району міста Києва території обслуговування"

Розпорядження Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації від 20.12.2023 № 856 "Про закріплення за закладами дошкільної освіти Дарницького району міста Києва території обслуговування"

Розпорядження Дарницької РДА від 04.10.2022 № 431 "Про визначення розміру плати для батьків за харчування дітей у комунальних закладах дошкільної освіти Дарницького району м.Києва"

Розпорядження Дарницької РДА від 04.10.2022 # 431 "Про визначення розміру плати для батьків за харчування дітей у комунальних закладах дошкільної освіти Дарницького району м.Києва". 

Наказ № 33 від 31.01.2022 Про режим роботи управління освіти Дарницької районної в місті Киеві державної адміністрації на період дії карантину

Наказ № 33 від 31.01.2022 Про режим роботи управління освіти Дарницької районної в місті Киеві державної адміністрації на період дії карантину

Наказ № 247 від 14.05.2021 "Про визначення відповідальної особи в управлінні освіти Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації за завантаження наборів даних"

Наказ № 247 від 14.05.2021 "Про визначення відповідальної особи в управлінні освіти Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації за завантаження наборів даних"

Розпорядження Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації від 23.02.2021 № 86 Про визначення розміру плати для батьків за харчування дітей у комунальних закладах дошкільної освіти та школі-дитячому садку І ступеня Пролісок Дарницького район

Розпорядження Дарницької районної  в місті Києві державної адміністрації від 23.02.2021 № 86 "Про визначення розміру плати для батьків за харчування дітей у комунальних закладах дошкільної освіти та школі-дитячому садку І ступеня "Пролісок" Дарницького району м.Києва"

Розпорядження вд 18.02.2021 № 75 Про закріплення за закладами загальної середньої освіти Дарницького району міста Києва територій обслуговування

Розпорядження вд 18.02.2021 № 75 Про закріплення за закладами загальної середньої освіти Дарницького району міста Києва територій обслуговування