15 | 12 | 2018

Прес-реліз про проведення тренінгу на тему: «Скажемо насиллю – «STOP»!

Мій улюблений світ – світ без насильства,
Без жорстокості, болю й зла,
Де народом заспівана пісня
Містить тільки хороші слова…
                             І. Супрун

17 листопада 2017 року в спеціалізованій школі № 291 Герасимова Юлія Володимирівна,  практичний психолог провела  в рамках декади захисту прав дітей, попередження жорстокості та насильства  просвітницький тренінг з учнями 10-х класів: «Скажемо насиллю – «STOP»!

Юлія Володимирівна розпочала захід вправою «Асоціація», яка мала наметі визначити, які асоціації викликає в учасників слово «насилля». За допомогою вправи «Мозковий штурм» учні дали відповідь на запитання: «Що таке насильство?»  та визначились з видами насильства: фізичне, економічне, сексуальне, психологічне.

Працюючи в групах та аналізуючи певні ситуації старшокласники визначали види насильства, вказували агресора й жертву ситуації. На запитання психолога: «Чи можна словом чинити насилля?» учні дійшли висновку про те, що слова із якими ми звертаємося одне до одного, важать дуже багато: добрими, лагідними можна підняти людині настрій, зробити її щасливою, а злими і жорстокими – засмутити, образити, принизити і навіть «убити».

Підводячи підсумки тренінгу старшокласники створили плакат-заклик про те, як уникнути насилля. Та побажали один одному, щоб у житті ситуацій насилля було якомога менше, щоб на життєвому шляху зустрічалися тільки доброзичливі, чуйні люди…

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - http://druo.inet.ua/images/2017/24/2911

ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ

Останні документи

Наказ РУО № 493 від 10.12.2018 Про проведення конкурсу на вакантні посади педагогічних працівників Інклюзивно-ресурсного центру № 2 Дарницького району м. Києва